(Jaap met Coron)

Introductie in Word vol met foto's

Deze website is ook geschikt voor tablet en telefoon

Welkom bij Opleidingscentrum schapendrijven, "Tynyronnen" in Uffelte

Tynyronnen wordt geleid door mij, Jaap Kremer. Ik heb vier Bordercollies die mij helpen bij het verzorgen van lessen. Ik geef iedere dag van de week les, behalve de zondag. De eerste les begint op 09.00 uur en de laatste les om 16.00 uur. Iedere cursist heeft haar/zijn eigen vaste lesdag/tijd. De lessen zijn eens per week. Een les duurt ongeveer een half uur. De lessen worden NIET in groepsverband gegeven maar 1 op 1 . Voor iedere cursist is een uur tijd waarin de les van ongeveer een half uur plaats moet hebben.

De locatie is de oude schaapskooi van Uffelte. Een werkelijk schitterende locatie met een ruim trainingsveld met vele trainingsmogelijkheden en een herdersverblijf waar de kachel brand en de koffie/thee klaar staat.

Ik beperk mij niet tot alleen Bordercollies. Ik heb inmiddels ervaring met de meeste drijvende- en hoedende hondenrassen (Zie pagina "schapendrijven" ).

Mijn methode is vriendelijk maar consequent. Ik vind schreeuwende handlers op het veld niet zo nodig en ik gebruik geen stokken , zwepen of een halsband die stroomschokken geeft.

Ik leid niet alleen op voor wedstrijden, integendeel zelfs, mijn lessen gaan verder dan dat. Mijn ultieme doel is om cursisten op te leiden zodat zij later aan de slag kunnen als herder of als hulpherder bij een kudde. Dat is al meerdere malen geslaagd. Inmiddels lopen verschillende cursisten van mij bij een kudde. 

Tynyronnen heeft alle benodigde vergunningen van de gemeente en de natuurbeschermingswet.

Al onze schapen zijn ingeent tegen Q-koorts en ook als zodanig geregistreerd.

Wij hebben een grote- en een kleine bench voor honden die even moeten wachten. Deze benches staan in de kapschuur, dus altijd droog en nooit in de zon.

Voor honden die vies zijn of oververhit hebben wij een speciale afspoelplaats. U kunt uw hond hier ook weer droog maken met handdoeken en/of een speciale hondenblower.

Bij mij kunt u terecht voor:

- Leren schapendrijven

- Beoordelen of uw hond aanleg heeft

- Trainen voor de wedstrijdlicentie

- Puptraining voorbereiding op schapendrijven ( v.a. 20 weken)

- Demonstraties schapendrijven

- Teambuilding

- Fun Building

- Bedrijfstraining met behulp van schapendrijven

- Training "Omgaan met publiek" (b.v. voor herders)

- Het maken van trouwfoto's op onze locatie, eventueel verwijzen wij u door naar een fotograaf

- Arrangementen

- Meerdaagse trainingen of meerdere lessen op een dag

downloaden van onze introductie met foto's, klik op deze tekst.

Plannen inhaalles

Plannen proefles

Naar beschikbare lestijden

Naar inschrijfformulier

Contact met Jaap Kremer

Filmpjes van pup tot hoeder: Nim

Nieuw: Schapendrijven te paard !!
 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK